Joona Räsänen

Natsististen symbolien käyttö rangaistavaksi teoksi

Itsenäisyyspäivän viettoa varjostivat tänäkin vuonna kansallissosialistiset mielenilmaukset. Helsingin kaduilla kulkeneessa marssissa pidettiin näkyvästi esillä hakaristilippuja, jotka poliisi poisti johdonmukaisesti kulkueesta. Helsingin poliisi perusteli ratkaisuaan sillä, että ”hakaristin esittämisessä on voimakas rasistinen ja syrjivä viesti”

Monessa Euroopan maassa, kuten Saksassa, hakaristin ja muiden kansallissosialististen symbolien esittäminen on säädetty lailla rangaistavaksi teoksi. Suomessa näin ei kuitenkaan ole, eikä esimerkiksi itsenäisyyspäivänä natsilippuja kantaneita mielenosoittajia voida asettaa vastuuseen kansallissosialististen tunnusten esittämisestä.

Sotiemme veteraanit eivät taistelleet Suomen vapauden ja itsenäisyyden puolesta siksi, että hakaristiliput voisivat liehua tänä päivänä itsenäisessä Suomessa. On perusteltua, että Suomessakin ryhdyttäisiin toimenpiteisiin, joilla hakaristin ja muiden kansallissosialististen symbolien esittäminen asetettaisiin rikoslaissa rangaistavaksi teoksi.

Olen tänään jättänyt hallitukselle toimenpidealoitteen, jossa esitetään hakaristin ja muiden kansallissosialististen symbolien esittämisen asettamista rangaistavaksi teoksi. Toivottavasti eduskunta ryhtyy vielä tällä vaalikaudella toimenpiteisiin, jolla asia saadaan pois päiväjärjestyksestä.

Joona Räsänen
Kansanedustaja (sd.)
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit ()

Art Seppala

Kaljut pitaisi kieltaa myos seka hitler viikset.
Sen lisaksi pitaisi kieltaa kaiken maailman turhat lakialoitteet ja jaljelle jaava aika olisi syyta kayttaa vanhojen lakien purkamiseen.

Toimituksen poiminnat